3. Uluslararası Biyosidal Kongresi, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ile Biyosidal İş ve Çevre Sağlığı Derneği işbirliği, Çukurova Üniversitesi ve Ege Üniversitesinin desteğiyle 22-25 Kasım 2016 tarihleri arasında Antalya Maritim Pine Beach Hotel’de düzenlenecektir.
Uluslararası Katılımlı 2. Ulusal Biyosidal Kongresi 9 – 13 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlenmiş ve başarıyla tamamlanmıştır. Yurtiçinden 125 ve yurtdışından 11 olmak üzere toplam 136 konuşmacı, 165 akademisyen, 73 öğrenci, 133 belediye çalışanı, 285 sağlık çalışanı, 28 hastane temsilcisi, 407 özel sektör temsilcisi, 360 kurs katılımcısı ile toplam 1587 kişinin katılım sağladığı Uluslararası Katılımlı 2. Ulusal Biyosidal Kongresi boyunca 21 oturum, 3 konferans, 2 uydu sempozyum ve 2 panel düzenlenmiştir.
Ülkemizde biyosidal alanında en kapsamlı katılım ile gerçekleşen kongrenin biyosidal ürünlere ilişkin üretim, pazarlama ve uygulama anlamında kamu ve özel sektör olmak üzere tüm taraflar adına amacına ulaşmış olduğunu görmenin gururunu yaşıyoruz. Standartlarımızı yükselterek, bir basamak daha yukarıda ve daha başarılı bir kongre olması için çalıştığımız 3. Uluslararası Biyosidal Kongresini Avrupa Kimyasallar Ajansı (ECHA), Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD), Chemical Watch (CW) ve Avrupa Haşere Yönetimi Dernekler Konfederasyonu (CEPA) gibi uluslararası arenada önemli rol oynayan birçok kurum ve kuruluş desteklemektedir.
Uluslararası katılımın daha da artmasını planladığımız 3. Uluslararası Biyosidal Kongresinde Biyosidal Ürünler Tüzüğünün (BPR) Etkileri, Biyosidal Ürünlerde Avrupa Kimyasallar Ajansının Rolü, Biyosidal Ürünlere Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Hangi Pencereden Bakıyor, Pestisitlerin Kanser Üretkenliği: Son yapılan Monograf değerlendirmeleri ve devam eden araştırmalar, İşlenmiş Eşyalar Mevzuatının Uygulanması, Biyosidal Ürün Üretim ve Satış Yerlerine Yönelik Dünya Örnekleri, Gümrük Birliği Kapsamında Kimyasallar Ticaretine Etki Eden Teknik Düzenlemeler, Zararlı Kimyasalların İhracatı ve İthalatına İlişkin AB Tüzüğü (PIC), gibi başlıca konular tartışılacaktır.
Bu konulara ek olarak; Biyosidal Ürün Uygulamalarının Standardizasyonu, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uygulama Örnekleri, Turizm Bölgelerinde Vektör Mücadelesi, İklim Değişikliğinin Vektör Mücadelesine Etkisi, Pestisit Yönetimi Alanında Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) Bakış Açısı ve Faaliyetleri, İnsektisitlerde Direnç Gelişimi, Hastanelerde Biyosidal Ürün Kullanım Alanları, Hastanelerde Ürün Seçimi ve Satın Alma Süreci, Biyosidal Ürünlerde Sürdürülebilirlik, Risk Değerlendirmesi, Risk Yönetimi, Biyosidal Ürünlerde İş Sağlığı ve Güvenliği gibi önemli konular da kongremiz kapsamında tartışılacaktır.
22 Kasım 2016 tarihinde saat 09:00 da başlayacak olan açılış oturumuna T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Sayın Doç. Dr. Mustafa Kemal BAŞARILI, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Halil ELEKÇİOĞLU, Avrupa Kimyasallar Ajansı temsilcisi Valerio SPINOSI, Dünya Sağlık Örgütü Temsilcisi Pavel URSU, Dünya Sağlık Örgütü Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajans’ından Dr. Kurt STRAIF, Avrupa Haşere İdaresi Dernekleri Konfederasyonun’dan Bertrand MONTMOREAU, belediye temsilcileri, hastane yöneticileri, sağlık teşkilatı ve özel sektör temsilcileri katılacaktır. 3.Ulusal Biyosidal Kongresi'nde sizleri aramızda görmeyi umuyor, değerli katkı ve katılımlarınızı bekliyoruz.