Site Haritası TREN

Sayfayı Yazdır

Prematüreler partide bir araya geldi

1

Prematüre olarak doğan ve takibi yapılan bebekler için Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doğum günü partisi düzenlendi.

Dünya Prematüre Günü nedeniyle bu yıl dördüncüsü yapılan “Prematüre Doğum Günü Partisi”ne aileleriyle birlikte çok sayıda prematüre çocuk ile doktor katıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı partide, prematüre bebeklerin gelişim süreci ve bakımları hakkında bilgi verildi.

Türkiye’de her yıl 150 bin bebeğin prematüre olarak dünyaya geldiğinin bilgisini veren Uzman Dr. Halil İbrahim Yakut, söz konusu bebeklerden 50 bininin, bin gramın altında olduğunu söyledi. Prematüre doğan çocukların sorunlarına dikkat çekmek için Dünya Prematüre Günü’nün düzenlediğini belirten Yakut, “Prematürenin komplikasyonlarını önlemek ve prematüre bebekler ile ailelerinin sorunlarına çözüm üretmek için böyle bir gün düzenleniyoruz” dedi.

Zekai Tahir Burak Yenidoğan Ünitesi’nde her yıl yaklaşık 4 bin çocuğun dünyaya geldiğini ifade eden Yakut, bunların yarısının prematüre olduğunu söyledi. Türkiye genelinde en çok prematüre takibinin Zekai Tahir Burak Yenidoğan Ünitesi tarafından yapıldığına dikkat çeken Yakut, hastanenin bu noktada önemli bir işlevi yerine getirdiğinin altını çizdi.

Bilgilendirmeden sonra prematüre çocuklar, kendileri için hazırlanan doğum günü pastasını kesti. Müzik eşliğinde aileleriyle birlikte eğlenen çocuklar, keyifli anlar yaşadı.

1-(23).jpg1-(1).jpg1-(24).jpg1-(25).jpg1-(26).jpg
1-(27).jpg1-(29).jpg1-(30).jpg1-(31).jpg1-(32).jpg
1-(33).jpg1-(34).jpg1-(35).jpg1-(36).jpg1-(37).jpg
1-(38).jpg1-(40).jpg1-(41).jpg1-(42).jpg1-(43).jpg
1-(44).jpg

Güncellenme Tarihi: 18.11.2013

Bimer   e-devlet

SB Facebook SB twitter SBrss

Hizmetlerimiz

Adres:
Mithatpaşa Cad. No : 3
06434 Sıhhıye / ANKARA
Santral: Tel :+90 (312) 585 10 00

© T.C. Sağlık Bakanlığı Her Hakkı Saklıdır.
Site Hakkında