Cizre Devlet Hastanesi'ne Yönelik Yapılan Roketatarlı Terör Saldırısına İlişkin Basın Açıklaması

GÜNCELLENME TARİHİ : 17/10/2017

BASIN AÇIKLAMASI
Bugün Şırnak’ın Cizre İlçesinde görevli bir polis panzerine bir grup PKK'lı terörist roketatarlı saldırıda bulunmuş olup, söz konusu roket mermisi Cizre Devlet Hastanesi diyaliz ve morg girişine isabet etmiştir.

Saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmamış
ancak hastanenin diyaliz ünitesi ile morgunda ağır maddi hasar meydana gelmiştir. Yaşanan hasar nedeni ile diyaliz makineleri çalışamaz duruma gelmiştir.

Bugün diyaliz programında olan
32 hastanın gerekli personel desteği sağlanarak Şırnak Devlet Hastanesine nakilleri sağlanmıştır. Diyaliz makinelerindeki hasarlar süratle giderilmeye çalışılmaktadır.

Bütün bu olumsuz şartlara rağmen tüm polikliniklerimiz hasta bakmaya devam etmektedir. Yaşanan olaya yakınlığı nedeniyle acil servis bölümünün sadece yeri değiştirilmiş olup, hasta kabulü sürmektedir.

Tedavi görmesi zaruri olan ve hayati tehlikesi bulunan diyaliz hastalarının sağlık hizmetlerini alma hakkına karşı yapılan bu saldırı asla kabul edilemez. Ancak eli
 kanlı terör örgütünün hasta ve savunmasız vatandaşlarımız ile sağlık çalışanlarımıza karşı giriştiği bu saldırı ilk değildir. Terör örgütü, Temmuz ayından bu yana tırmanışa geçen saldırılarıyla, tüm halkımızı hedef alarak sağlık çalışanlarımıza, ambulanslarımıza ve hastanelerimize  yönelik alçakça saldırına devam etmektedir.

Her yerde ve her koşulda korkmadan ve yılmadan emek sarf eden vefakar ve fedakar sağlık çalışanlarımız, bölge halkımızın sağlığı için görevi başındadır.

Vatandaşımızın en temel hakkı olan sağlık hizmetinin engellemesine yönelik
bu insanlık dışı saldırıyı kınıyor ve bu tür şiddet eylemlerinin halkımızın barış, kardeşlik ve huzur umutlarını azaltmayacağına inanıyoruz.

Kamuoyunun dikkatine sunulur.